ЕНЕРГЕТИЧНИЙ БАЛАНС

энергетический баланс - power balance - Energiebilanz, Energiebalance - система показників, що характеризують ресурси, виробництво та використання всіх видів палива й енергії. До. Е.б. входять як складові частини баланси електроенергії, паливний і тепла, тому його називають зведеним паливно-енергетичним балансом. Весь обсяг виробленої і використаної енергії, який вказують в Е.б., подають у тоннах умовного палива. Перерахунок провадять за допомогою т.з. калорійного еквівалента, який обчислюють як відношення теплоти згоряння кілограма робочого палива до теплоти згоряння кілограма умовного палива (7000 ккал.). Е.б. використовують для встановлення рівня забезпеченості економіки наявними енергетичними ресурсами та виявлення змін у структурі паливних та енергетичних ресурсів і енергопостачання.

Смотреть больше слов в «Гірничому енциклопедичному словнику»

ЕНЕРГОБЕЗПЕКА ПРАЦІ →← ЕНЕРГЕТИКА

Смотреть что такое ЕНЕРГЕТИЧНИЙ БАЛАНС в других словарях:

ЕНЕРГЕТИЧНИЙ БАЛАНС

ЕНЕРГЕТИЧНИЙ БАЛАНС — система показників, що характеризують ресурси, виробництво і використання всіх видів палива й енергії. Е.б. виражає кількісну від... смотреть

ЕНЕРГЕТИЧНИЙ БАЛАНС

(англ. energetic balance)   система показників, які характеризують ресурси, виробництво та використання всіх видів палива й енергії.

T: 109